Koronavírus Romániában: 318-ra emelkedett a halálos áldozatok száma

Négy újabb, koronavírussal fertőzött személy vesztette életét - közölte hétfőn délelőtt a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Ezzel 318-ra emelkedett azoknak a száma Romániában, akik nem élték túl az új koronavírus okozta COVID-19 betegséget. Három férfi és egy nő halt meg, a legfiatalabb 56, a legidősebb közülük 63 éves volt.

A 62 éves férfi Maros megyei volt, és egy bizonyítottan koronavírusos személlyel érintkezett korábban. Április 4-én diagnosztizálták, 10-én hunyt el. Magas vérnyomásban szenvedett. 

Egy 63 éves Krassó-Szörény megyei nőről március 30-án bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött meg. Másodfokú elhízás, magas vérnyomás, krónikus szívkoszorúér-betegség és krónikus dohányzás rontották a túlélési esélyeit. Április 10-én elhunyt.

Meghalt egy 56 éves Suceava megyei férfi is, aki március közepén tért haza Angliából. Április 6-án diagnosztizálták COVID-19-cel, április 8-án adta fel a harcot a szervezete a betegséggel szemben. Nem volt más ismert egészségügyi problémája.

Egy hasonló korú és szintén Suceava megyei férfi kamionsofőr volt, április 6-án lettek pozitívak a teszteredményei, 11-én halt meg. Magas vérnyomásban szenvedett.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?