FRISSÍTVE - Koronavírus Romániában: 314-re nőtt a halálos áldozatok száma

FRISSÍTVE: Újabb 4 halálesetet jelentett vasárnap este a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A tájékoztató szerint mindannyian más betegségekben is szenvedtek. FRISSÍTÉS: Nem sokkal a legutóbbi tájékoztatás után újabb halálesetekről adott ki közleményt a GCS, így a halálos áldozatok száma 314-re nőtt az országban. 

Koronavírus-fertőzés miatt Arad megyében elhunyt egy 52 és egy 69 éves férfi. Előbbinél április 3-án mutatták ki a fertőzést, 12-én hunyt el, utóbbinál április 4-én és tizedikén vesztette életét. 

Elhunyt továbbá egy 66 éves, Hunyad megyei férfi is, aki koronavírus-fertőzöttökkel került kapcsolatba: április 3-án lett pozitív a teszt eredménye, 12-én hunyt el. A vírus 310. romániai áldozata egy 66 éves, Dâmbovița megyei asszony, aki a gócpontnak számító bukaresti dialízis központban betegedett meg. Nála március 27-én igazolták a koronavírus-fertőzést, április 12-én hunyt el. 

FRISSÍTÉS: Nem sokkal a legutóbbi tájékoztatás után újabb halálesetekről adott ki közleményt a GCS, így a halálos áldozatok száma 314-re nőtt az országban. Mindannyian más betegségekben is szenvedtek. 

A legfiatalabb közülük egy 41 éves, Gorj megyei férfi, aki április 5-én tért haza Angilából. Súlyos állapotban került tizedikén kórházba, aznap el is hunyt. Szintén tizedikén végeztek rajta koronavírus-tesztet, aminek eredménye április 11-ére lett pozitív.

 

A három másik személy Suceava megyei: egy 77 éves nő április 11-én hunyt el, másodikán igazolták nála a fertőzést, és mint kiderült, koronavírus-fertőzött személlyel került kapcsolatba. Egy 57 éves férfi koronavírus-tesztje március harmincadikán lett pozitív, április 11-én hunyt el. A koronavírus 314. áldozata az országban 69 éves volt, április tizedikén hunyt el, nyolcadikán igazolták nála a koronavírus-fertőzést. 

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Címlapi illusztráció forrása: Arad megyei tanács)

Kapcsolódók

Kimaradt?