Magyarul is áldott húsvéti ünnepeket kívánt Klaus Johannis államfő

A hit ereje reményt ad nekünk, hogy hamarosan újra együtt leszünk - fogalmazott szombaton a katolikus és protestáns híveknek szánt húsvéti, illetve az ortodoxoknak szánt virágvasárnapi üzenetében Klaus Johannis államfő, aki nyilatkozata vágán magyarul is áldott ünnepeket kívánt.

"A római katolikus, református, unitárius és evangélikus híveknek azt kívánom, hogy egészségben, lelki békében, reményben és egymás iránti gondoskodással ünnepeljék az Úr feltámadásának ünnepét. Még ha ezen a szent ünnepen távol is vagyunk szeretteinktől, hitünk ereje egyesít bennünket, és reményt ad arra, hogy hamarosan újra együtt leszünk" - mondta az államfő.

Üzenetében Klaus Johannis "az alázat és a szeretet ünnepének" nevezte a virágvasárnapot.  "Szeretném kifejezni a legmelegebb jókívánságaimat az ortodox, görögkatolikus, örmény és neoprotestáns felekezetek tagjainak, akik ezen a hétvégén ünneplik a virágvasárnapot - az alázat és a szeretet ünnepét" - mondta az elnök.

 

Klaus Johannis beszélt az új koronavírus járvánnyal kapcsolatos jelenlegi kihívásokról is. "Kedves románok, hozzanak a húsvéti ünnepek mindannyiunknak vigasztalást és erőt, hogy minden kihívásnak megfeleljünk. Meg vagyok győződve arról, hogy ebből a nehéz küzdelemből megerősödve és a jövőbe vetett bizalommal jövünk ki" - hangsúlyozta az államfő, aki üzenete végén áldott húsvéti ünnepeket kívánt román, német és magyar nyelven. 

Kapcsolódók

Kimaradt?