A PSD a lakosság tömeges tesztelésére szólítja fel a kormányt

A Szociáldemokrata Párt (PSD) úgy véli, a kormány azért kényszeríti otthonmaradásra a lakosságot, mert „tehetetlenségből vagy felelőtlenségből” nem rendeli el a tömeges tesztelést, amint azt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, és ahogy azok az államok cselekedtek, amelyek hatékonyabban kezelték eddig a koronavírus-járványt.

„Románia munkaerejének 20 százaléka inaktív jelenleg a kormány által elrendelt megszorítások miatt. Ennél is súlyosabb azonban az, hogy a széleskörű tesztelés hiányában nincs is perspektíva a gazdaság újraindítására” – áll a PSD hivatalos Facebook-oldalán szerdán közzétett bejegyzésben.

A parlamenti mandátumok többségével rendelkezős ellenzéki párt szerint a szükségállapot bevezetése óta az érintett cégek még semmiféle támogatást nem kaptak a kormánytól a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak juttatásán kívül, amely intézkedést „is a PSD-től másolták”.

 

A szociáldemokraták azt tanácsolták a kormánynak, hogy minél több állampolgárt teszteljen, biztosítson védőmaszkokat és kezdje el ágazatról ágazatra újraindítani a gazdaságot. „Minden nap késlekedés az életszínvonal csökkenését idézi elő” – vélte a PSD.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?