Benyújtotta lemondását a dévai sürgősségi kórház teljes vezetősége

Lemondott a dévai megyei sürgősségi kórház teljes vezetősége, élén Silviu Didilescu kórházmenedzserrel és Claudiu Antal orvosigazgatóval – erősítette meg kedd délelőtt a hírt a Hunyad megyei prefektúra

Hétfőn a kórház szakszervezete „visszaéléssel” vádolta a vezetőséget azokkal az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyeket a koronavírus-járvány leküzdésére hoztak. Az egészségügyi és a munkaügyi miniszternek írt levelükben kifogásolták, hogy miután március 29-én a kórház karanténba került, a vezetőség megtiltotta a személyzetnek, hogy elhagyják az intézményt, még azoknak is, akiknek teszteredményeik negatívak voltak.

A Mediafaxnak a prefektúra szóvivője úgy nyilatkozott: nem tudják, hogy a lemondásnak van-e köze az egészségügyi személyzet elégedetlenségét taglaló levélhez. A dévai kórház jelenleg az egyetlen egészségügyi intézmény Hunyad megyében, ahol koronavírusos betegeket kezelnek, jelenleg 99 fertőzött van beutalva. Nemrég a vírus egyik gócpontjának nevezte a várost Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Címlapi illusztráció forrása: spital-deva.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?