banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Benyújtotta lemondását a dévai sürgősségi kórház teljes vezetősége

Lemondott a dévai megyei sürgősségi kórház teljes vezetősége, élén Silviu Didilescu kórházmenedzserrel és Claudiu Antal orvosigazgatóval – erősítette meg kedd délelőtt a hírt a Hunyad megyei prefektúra

Hétfőn a kórház szakszervezete „visszaéléssel” vádolta a vezetőséget azokkal az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyeket a koronavírus-járvány leküzdésére hoztak. Az egészségügyi és a munkaügyi miniszternek írt levelükben kifogásolták, hogy miután március 29-én a kórház karanténba került, a vezetőség megtiltotta a személyzetnek, hogy elhagyják az intézményt, még azoknak is, akiknek teszteredményeik negatívak voltak.

A Mediafaxnak a prefektúra szóvivője úgy nyilatkozott: nem tudják, hogy a lemondásnak van-e köze az egészségügyi személyzet elégedetlenségét taglaló levélhez. A dévai kórház jelenleg az egyetlen egészségügyi intézmény Hunyad megyében, ahol koronavírusos betegeket kezelnek, jelenleg 99 fertőzött van beutalva. Nemrég a vírus egyik gócpontjának nevezte a várost Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Címlapi illusztráció forrása: spital-deva.ro)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?