Újabb nyolc koronavírus-fertőzött halt meg Romániában

Újabb nyolc koronavírussal fertőzött személy halt meg Romániában, ezzel 176-ra nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak száma - tájékoztatott hétfő késő este a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A halottak közül öten Suceava megyeiek, ketten Szatmár megyeiek és van egy Beszterce-Naszód megyei személy is. Többségük több más betegségben is szenvedett.

Április 5-én elhunyt a suceavai kórházban egy 78 éves férfi. A beteget március 29-én szállították be és két nappal később tesztelték COVID-19 fertőzésre. A pozitív eredmény április 3-án érkezett vissza. Az idős férfi gégerákban szenvedett és mindkét lába amputálva volt.

Április 3-án hunyt el ugyanabban a suceavai kórházban az a 79 éves nő, akit március 31-án szállítottak be súlyos állapotban.

Egy Suceava megyei 65 éves nőt március 17-én szállítottak kórházba, ahol egy héttel később tesztelték COVID-19 fertőzésre. Az eredményre egy további hetet kellett várni, a nő április 5-én meghalt.

41 évesen hunyt el az a Suceava megyei férfi, aki március 30-án került kórházba. Két napig feküdt intenzív osztályon, mielőtt meghalt volna. A férfi tüdőszarkoidózisban szenvedett. 

Az ötödik halottat is a Suceava megyei kórházból jelentették. A 65 éves férfit március 30-án vitték be, de már öt nappal korábban tesztelték COVID-19 fertőzésre. Az eredmény március 28-án kimutatta a fertőzést, de ennek ellenére csak két nappal később került kórházba, ahol másnap el is hunyt. A férfi veselégtelenségben szenvedett és krónikus légzési problémákkal küszködött.

Egy 42 éves Szatmár megyei férfit a megyei sürgősségi kórház pszichiátriai részlegen kezelték alkoholizmussal március 22-e óta. Március 28-án rosszara fordult az állapota, egy nappal később intenzív osztályra vitték és lélegeztetőgépre kötötték. Március 31-én állapították meg a halál beálltát.

Szintén a partiumi Szatmár megyében hunyt el az a 66 éves férfi, akit április elsején egyenesen az intenzív osztályra utaltak be áttételes tüdőgyulladással. A cukorbeteg férfinál április 4-én mutatták ki a koronavírus jelenlétét, két nappal később, április 6-án hunyt el. 

A Beszterce-Naszód megyei sürgősségi kórház március 31-én fogadta azt a 83 éves férfit, akinél egy nappal később mutaták ki a COVID-19 vírust. Az idős férfi április 6-án hunyt el. Számos súlyos krónikus betegségben szenvedett, többek között 2. típusú diabétessszel diagnosztizálták és szívbántalmai voltak. 

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?