Koronavírus: 168 halálos áldozat van az országban

További hat, koronavírussal fertőzött személy halt meg, ezzel 168-ra emelkedett a COVID-19 romániai áldozatainak száma – tájékoztatott hétfő este a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Legutóbb öt férfi és egy nő halt meg az igazoltan fertőzöttek közül. Közülük a legfiatalabb 54, a legidősebb 86 éves volt.  

Március 31-én elhunyt egy 86 éves, Botoșani megyei férfi: 23-án került a megyei kórház sebészeti osztályára otthoni baleset miatt. Utólag, április elsején tesztelték koronavírus miatt, mert a részlegen több páciens és egészségügyi személyzet tesztje lett pozitív. Április 5-én az elhunyt férfinél is kimutatta az eredmény a koronavírus-fertőzést. A férfi cukorbeteg volt.

Továbbá elhunyt egy 84 éves, Kolozs megyei férfi, aki április 5-én koronavírusra utaló tünetekkel került a kolozsvári járványkórházba, a fertőzést másnapra igazolták. Mint írták, március 17-e és április elseje között a hepatológiai intézetbe volt beutalva, ahol több koronavírusos esetet jegyeztek. A férfi más betegségekben is szenvedett.

Április elsején elhunyt egy veseelégtelenségben szenvedő Maros megyei férfi is, 56 éves volt. Március 31-én tesztelték, aznap jött vissza a pozitív eredmény, és mint kiderült, egy dialízisen részt vevő koronavírusos személlyel került kapcsolatba. A koronavírus áldozata lett egy 56 éves, Temes megyei, cukorbeteg férfi is: április 6-án hunyt el, 4-én tesztelték, ugyanaznap lett pozitív az eredmény.

Továbbá egy 70 éves, Hunyad megyei fertőzött férfi esetében nem tudják, honnan kapta el a vírust: április ötödikén diagnosztizálták, ugyanaznap hunyt el, és más betegségben is szenvedett. A koronavírus 168. halálos áldozata egy 54 éves, Neamț megyei nő, akitől március 16-án vettek mintát koronavírus-tesztelés végett, és harmincadikára jött vissza a pozitív eredmény. Április 5-én hunyt el. 

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?