Háromra nőtt a Hargita megyei fertőzöttek száma

A hétfőn közzétett adatok szerint ezidáig három személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Hargita megye területén. A prefektusi hivatal közlése szerint az újabb fertőzött is kapcsolatba került azzal a férfival, akinél először mutatták ki a vírus jelenlétét a megyében.

A sokáig vírusmentesnek bizonyuló székelyföldi megyében csütörtökön mutatták ki az első fertőzést egy Franciaországból hazatért etédi férfinél. Mint arról korábban beszámoltunk, a fertőzésre azt követően derült fény, hogy elhunyt a férfi édesapja. Az apa halálát szívbántalmak okozták, de utólag mintát vettek a tüdejéből, és elvégezték a koronavírus-tesztet. Szombaton érkeztek meg Bukarestből az eredmények, amelyek szerint a férfi a halála pillanatában fertőzött volt.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport hétfő déli jelentése szerint 3-ra nőtt a fertőzések száma a megyében (ebből egy személy - az etédi férfi édesapja - elhunyt). A Hargita megyei prefektúra ezt követően közölte: a két koronavírusos személyt a székelyudvarhelyi kórház fertőző betegségek osztályán kezelik. 

A hivatal tájékoztatása szerint az újabb eset is azzal a férfival került kapcsolatba, akinél első alkalommal mutatták ki a vírus jelenétét. Hozzátették: az ügyben járványtani vizsgálat indult, ezidáig 47 személyt helyeztek házi karanténba.

A megyében továbbá 264 személy tartózkodik intézményes karanténban, 21 személynek szűnt meg az elkülönítése. Házi elkülönítésben 1 303 személy tartózkodik és 2 642-en elhagyhatták otthonukat a 14 napos határidő lejártával.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?