A gumiabroncs-szerelők így háláják meg az egészségügyben dolgozók erőfeszítéseit

Elsőbbséget és ingyenes autóabroncs szerelést kínál az országban több gépkocsi-szerelő műhely az egészségügyben dolgozóknak, valamint az állami egészségügyi intézményeknek.

Az akciót a háromszéki Nexxon cég kezdeményezte, elől járva a példával. Létrehoztak egy honlapot és a www.apreciem.ro oldalon csatlakozhatnak az ország minden megyéjéből a gépkocsi-szerelő műhelyek, ugyanakkor a weblapon található interaktív térképen a kedvezményezettek, vagyis az egészségügyben dolgozók és az egészségügyi intézmények megtalálják, hogy a megyéjükben van-e és melyik a számukra elsőbbséget és ingyenességet biztosító szerviz.

Eddig az ország 19 megyéjéből több tucat szakcég jelentkezett be a www.apreciem.ro oldalra és az „Apreciem” név alatt indított Facebook oldalra Erdélyből és Bánságból, így Kovászna, Hargita, Maros, Fehér, Szeben, Brassó, Hunyad, Kolozs és Temes megyei autószerelő-műhelyek csatlakoztak a Háromszékről indult kezdeményezéshez. 

Porkoláb Örs-János a Nexxon cég marketing menedzsere a Maszolnak elmondta: a „gumisok” így szeretnék kifejezni a hálájukat az egészségügyben dolgozóknak, akik emberfeletti erőfeszítéseket tesznek a járvány idején. A felajánlással könnyítenek az életükön, ha nem kell sorba álljanak a gumicseréjért, több időt tölthetnek családjukkal, pihenéssel. „Tudjuk, hogy most az egészségügyre nagy nyomás helyeződik, ha mi egy kicsit is tudunk ezen a nyomáson enyhíteni, akkor örülünk, hogy segíthettünk”- mondta a menedzser. Abban bízik, hogy egyre több szakcég csatlakozik az akcióhoz az egész országban. Arra is rámutatott, az autó- és gumiszervizek működése elengedhetetlen, hiszen folyamatosan kell működjön az áruszállítás, zajlanak a mezőgazdasági munkálatok, abban az ágazatban is szükség van a gépek karbantartására, másrészt a mentőszolgálatok készenléti állapota most fontosabb, mint valaha, a mentőautók karbantartása pedig szintén a szervizektől függ. Hozzátette, sokan járnak gépkocsival munkába, ha bármilyen gond adódik a gépkocsival vagy a gumiabroncsokkal, szükség van a szerelőműhelyekre. A szervizek nyitva maradnak, még abban az esetben is, ha még súlyosabb forgalmi korlátozásokat vezetnének be, szögezte le Porkoláb Örs-János.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?