Távszavazás: legszebb álmából ébresztette a képviselőt az üléselnök telefonhívása (VIDEÓ)

Történelmi pillanatokat élt át csütörtökön a képviselőház: a járvány miatt telefonon kellett volna szavazzanak a házszabályzat módosításáról a képviselők, de többüket is meglepetésként érte az üléselnök hívása. Ionel Floroiu Bákó megyei szociáldemokrata képviselő nem is próbálta titkolni, hogy a legszebb álmából verték fel.

A PSD-s politikus hirtelen azt sem tudta, hogy ki hívja, Daniel Suciu üléselnöktől zavartan kérdezte, hogy „hol is vagyok most élőben?”, majd mikor megértette, habozás nélkül bevallotta, hogy fogalma sincs, miről kellene szavaznia, most ébredt. Amint az ülésről készült videofelvételen is látszik, végül abban maradtak, hogy a képviselő tájékozódik, és később szavaz.

Az 58 éves Ionel Floroiu korábban rendőrtiszt volt, vezette a Bákó megyei környezetvédelmi felügyelőséget, és a megyei tanács alelnöki tisztségét is betöltötte.

A képviselőház egyébként éppen az online szavazást lehetővé tevő házszabály-módosítást vitatta meg. A szavazás a Dâmbovița megyei szociáldemokrata képviselőt, Marian Țachianut is készületlenül érte, mint telefonon jelezte, épp nem volt számítógép előtt. Tinel Gheorghe PNL-s képviselő pedig szavazás helyett kifejtette, hogy a távszavazás a parlamentarizmus megcsúfolása, amiben ő nem hajlandó részt venni.

(Címlapkép: Ionel Floroiu | Bacau.net)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?