Felmérés: a tanárok 54 százaléka minden diákjával értekezni tud a kényszervakációban

A megkérdezett pedagógusok 54,7 százaléka nyilatkozta azt, hogy a kényszervakációban minden diákja csatlakozott a digitális távoktatáshoz – derül ki egy romániai felmérésből. A gyermekek többnyire az internet vagy számítógép hiánya, a szülők érdektelensége miatt maradnak ki az online oktatásból, vagy pedig amiatt, hogy nem állnak rendelkezésükre oktatási anyagok, vagy az osztályfőnökök nem támogatják őket.

A felmérésben részt vevő pedagógusok zöme (95,3 százalék) áttért a távoktatásra, 28 százalékuk videokonferenciákon tartott órákat a diákoknak. Legtöbben erre a Zoom applikációt használják (25,3 százalék), ezt követi a WhatsApp (14,6 százalék) és a Youtube (10,1 százalék). 

Mint kiderült, a megkérdezett tanárok 42,2 százaléka az eddiginél 3 óránál többet fordít ezekben a napokban a felkészülésre. Olyan oktatási platformokat használnak, mint: Google Tanterem, didactic.ro, Adservio, Edmondo, twnikl, kahoot stb. 

Továbbá a felmérés szerint a tanárok több mint fele (54,7 százalék) mondta azt, hogy minden diákjával értekezni tudott a kényszervakációban is. A gyermekek többnyire az internet vagy számítógép hiánya, a szülők érdektelensége miatt maradnak ki az online oktatásból, vagy pedig amiatt, hogy nem állnak rendelkezésükre oktatási anyagok, vagy az osztályfőnökök nem támogatják őket.

A felmérés március 19. és 25. között zajlott, 301 pedagógus megkérdezésével a didactic.ro honlapon. 

(Címlapi illusztráció forrása: MTI/Máthé Zoltán)

Kapcsolódók

Kimaradt?