Meghalt a nagylaki határátkelőhelyen egy Nagy-Britanniából hazatérő utas

Szívinfarktus okozta egy 71 éves romániai asszony halálát a nagylaki autópálya-határátkelőhelyen még hétfő délelőtt – közölte a kormányzati tájékoztató portál szerda este.

Egy – állítása szerint Nagy-Britanniából hazatérő – mikrobusz sofőrje azt kérte a szolgálatos határrendésztől, hogy soron kívül nézze át az okmányaikat, mert az utasok egyike rosszul van és orvoshoz kéne vinni. Az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnak (DSP) a határon szolgálatot teljesítő munkatársai egyikét hívták segítségül, de közben az illető elvesztette az eszméletét. A mentőhelikoptert is riasztották, de már csak a halál beálltát állapíthatták meg a rohammentősök.

A hivatalos tájékoztatás szerint a törvényszéki orvosi szakértők szállították el a holttestet, akik a boncolás után megállapították, hogy szívinfarktus okozta a halált. Az ügy körülményeinek kivizsgálása még folyik – írták.

A helyi sajtó részletekkel is szolgált a történtekkel kapcsolatban: e szerint a belépésre jelentkező mikrobusz sofőrje és többi utasa szó szerint otthagyták a haldokló asszonyt, amint leemelték az autóból. Sőt az útiokmányok ellenőrzését és a koronavírus-járványügyi kötelező nyilatkozatot sem kitöltve áttörtek a határon, és a rendőrök csak 10 kilométer üldözés után tudták megállítani. Azt is írták a helyi portálok, hogy a nő, aki rosszul lett, tulajdonképpen nem is velük utazott, csak a határátkelő előtt néhány kilométerrel ült át az autójukba, mert egy másik család tagja volt.

A hatóságokra nem vet jó fényt, hogy a beszámolók szerint csak négy óra múlva szállították el a holttestet, addig ott hevert letakarva egy árnyékoló alatt.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?