FRISSÍTVE – Koronavírus Romániában: újabb 3 személy hunyt el

FRISSÍTVE: 68-ra emelkedett a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak a száma az országban, kedd reggel a Stratégiai Kommunikációs Csoport újabb három halálesetet közöltFRISSÍTÉS1: Újabb Suceava megyei koronavírus-fertőzött személy hunyt el, ezzel 69-re emelkedett a COVID-19 okozta halálesetek száma. FRISSÍTÉS2: Kedd délutánig 72-re nőtt a koronavírus miatt elhunytak száma az országban.

Nem élte túl a fertőzést egy 73 éves, Suceava megyei nő, akinél március 28-án mutatták ki a koronavírust, és 29-én hunyt el. A másik áldozat egy 69 éves, Iași megyei férfi, őt szintén március 28-án diagnosztizálták a koronavírussal, 30-án hunyt el, és magas vérnyomásban szenvedett. 

A közlemény szerint továbbá elhunyt egy 81 éves, Mehedinți megyei nő is, aki a craiovai járványkórházba volt beutalva. 29-én mutatták ki nála a koronavírus-fertőzést, 30-án meghalt. Egyéb betegségekben is szenvedett: magas vérnyomás, harmadfokú túlsúlyosság, krónikus iszkémiás szívbetegség. 

FRISSÍTÉS1: Újabb Suceava megyei koronavírus-fertőzött személy hunyt el.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport kedd déli tájékoztatója szerint egy 56 éves, pszichés betegségekkel küszködő férfi otthonában hunyt el a COVID-19 vírus miatt. A halál beálltát a mentők állapították meg március 26-án, a törvényszéki orvosok mintát vettek a koronavírus-tesztelés végett, és a keddre megérkezett eredmény igazolta a fertőzést. A férfi egyedül lakott.  

FRISSÍTÉS2: Kedd délutánig 72-re nőtt a koronavírus miatt elhunytak száma az országban. A Stratégiai Kommunikációs Csoport legújabb közlése szerint egy 60, egy 53 és egy 64 éves beteg nem élte túl a koronavírus-fertőzést, ketten Hunyad megyeiek, egy másik Ialomița megyei.

A 60 éves, Ialomița megyei nőnél 23-án jelentkeztek a tünetek – láz, hidegrázás, fejfájás –, március 25-én került a slobozia-i városi kórház nefrológiai részlegének intenzív osztályára. A március 26-án elvégzett koronavírus-teszt eredménye 28-ára lett pozitív, az idős nő 31-én elhunyt. Krónikus veseelégtelenségben, magas vérnyomásban, krónikus hepatitis B-ben szenvedett. Külföldön nem járt, és fertőzött személlyel sem érintkezett. 

Az 53 éves, Hunyad megyei nőt az onkológiai osztályon kezelték. COVID-19-cel diagnosztizált személy kontaktja volt, ezért mintát vettek tőle, 30-án igazolódott a fertőződés, de már 29-én meghalt. A 65 éves férfit március 25-én utalták be a dévai járványkórházba, egy nappal később átkerült az intenzív osztályra, és még aznap meghalt. A férfinak magas vérnyomása volt. Nem utazott külföldön, és nem volt fertőzött személy kontaktja.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Címlapi illusztráció forrása: Antena1)

Kapcsolódók

Kimaradt?