Meghosszabbítják a spanyolországi és olaszországi repülőjáratok felfüggesztését

Meghosszabbítják a Románia és Spanyolország, valamint a Románia és Olaszország közötti repülőjáratok felfüggesztését – az erről szóló, 5. számú katonai rendeletet hétfő este adta ki Marcel Vela belügyminiszter.

A Románia és Spanyolország közötti repülőjáratokat érintő intézkedés újabb 14 napig lesz érvényben kedd 18 órától, az olaszországi járatokra vonatkozó döntés pedig szintén újabb 14 napra szól, április 6-ától kezdődően. Az áru- és postai szállítást végző, a humanitárius, illetve a sürgősségi egészségügyi ellátást biztosító repülőgépek nem esnek a rendelet hatálya alá.

A koronavírus-járvány elleni védekezésként kiadott hétfő esti rendelet leszögezi azt is, hogy a karanténközpontot a hatóságok jóváhagyása nélkül elhagyó személyek újabb 14 napra vesztegzár alá kerülnek, s nekik kell állniuk ellátásuk költségeit is a büntetőjogi felelősségre vonás mellett. Azokat, akik nem tartják be a házi elkülönítésre vonatkozó szabályokat, 14 napra karanténba helyezik, nekik kell állniuk a költségeket és bírságot kell fizetniük.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: A bukaresti otopeni-i repülőtér | Fotó: airlinestravel.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?