Szükségszállást kapnak, akik segítik az országot a járvány leküzdésében

Az egészségügyi személyzet, az áruszállítók és az energetikai rendszerben dolgozók szükségszállásáról rendelkezik a koronavírus-járvány miatt megszövegezett negyedik katonai rendelet, melynek részleteit vasárnap este ismertette Marcel Vela belügyminiszter.

A miniszter elmondta: az elkülönítés lehetőségének a megteremtésével segíteni szeretnének azokon, akik segítik az országot a járvány leküzdésében. Lehetővé akarják tenni számukra, hogy ne veszélyeztessék a családjukat. 

A nemzetközi áruszállításban dolgozók számára a munkáltatójuk, vagy a hatóságok biztosítanak 14 napos szükségszállást a hazatérés után. A helyi hatóságoknak és a kórházak működtetőinek szállodákban kell biztosítaniuk szállást az egészségügyi személyzet számára, hogy elkerülhessék a vírus hazahurcolását.

A katonai rendelet megelőző elkülönülést ír elő azok számára, akik kulcsfontosságú szerepet töltenek be a földgáz- és a villamos energia termelésében, szállításában és szolgáltatásában, a szolgáltató rendszerek fenntartásában.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?