Újabb katonai rendelet készül, rendkívüli sajtótájékoztató lesz vasárnap este

Újabb katonai rendelet elfogadására készülnek a koronavírus megfékezésében illetékes román hatóságok. A Stratégiai Kommunikációs Csoport közlése szerint vasárnap este 9-kor Marcel Vela belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatót tart – írja a g4media.

A miniszterelnöki kancellária vezetője, Ionel Dancă az Antena3-nak azt nyilatkozta: jelenleg még tart a belügyminisztériumban az operatív törzs ülése. Megerősítette, hogy újabb óvintézkedések bevezetése várható a koronavírus-fertőzések számának emelkedése miatt, de arról nem nyilatkozott, hogy mikorra várható a katonai rendelet elfogadása.

Mint ismert, hétvégén több kormányzati illetékes is kijelentette: a hatóságok a járvány elleni küzdelem negyedik forgatókönyvére készülnek, amely a kétezer fő megbetegedése után lép életbe, és újabb katonai rendelet kidolgozása van folyamatban.

A negyedik forgatókönyv szerint már csak a súlyos eseteket szállítják kórházba, az enyhe tüneteket mutató betegeket pedig otthonukban próbálják meggyógyítani. Ebben a forgatókönyvben az is szerepel, hogy a fertőzött, de enyhe tüneteket mutató orvosok a járványkórházakban maradnak, és részt vesznek a gyógyításban.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?