Hétfőtől indul a Telesuli: mutatjuk az órarendet

Hétfőtől magyar nyelvű tanórákat is közvetít a Román Televízió (TVR) a járványhelyzet miatt otthon ragadt tanulóknak. A Telesuli elnevezésű program az RMDSZ és a TVR marosvásárhelyi stúdiójának partnerségében indul, a Magyar Szülők Szövetségének kezdeményezésére. 

„Minden eszközzel azon dolgozunk, hogy ne legyen nagy a lemaradás a járvány és az iskolák bezárása miatt. A Telesulival segíteni akarunk a magyar nyolcadikos és tizenkettedikes diákoknak a vizsgákra való felkészülésben” – idézte Novák Csaba Zoltán szenátort az RMDSZ közleménye.

A nyolcadikos diákok számára magyar és matematika órákat közvetítenek, a tizenkettedikeseknek pedig magyar, matematika, biológia, fizika, kémia, társadalomtudomány és történelemórákat tartanak az adások keretében. A Telesuli Facebook-oldalán található órarend szerint hétköznap a TVR3-as csatornán követhetik az órákat 16 és 18 óra között, a marosvásárhelyi regionális csatornán 10 és 15 órától, a kolozsvári csatornán pedig 10 és 16 órától.

A közleményből kiderült: az órarend a hétfőtől induló új online-platformon, a telesuli.rmdsz.ro-n is elérhető lesz, ide töltik fel a tanárok az órai tananyagot, és ugyanitt elérhető lesz minden „teleóra” is, így más tanárok is felhasználhatják ezeket.

Novák Csaba Zoltán szakpolitikus köszönetét fejezte ki a programban részt vevő tanároknak is: „külön köszönetet érdemel minden tanár, aki ebben a programban részt vesz, és plusz munkával segíti az erdélyi magyar diákokat” – mondta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?