Százezer védőruhát tartalmazó szállítmány érkezett Szöulból Bukarestbe

Az egészségügyben használható százezer védőruhát tartalmazó, mintegy 45 tonnás szállítmány érkezett csütörtökön Szöulból az otopeni-i repülőtérre - adta hírül Facebook-oldalán a védelmi minisztérium.

A koronavírus elleni védekezéshez használható felszerelést a román állam rendelte meg, és egy C-17 Globemaster III típusú repülőgéppel szállították az országba.

 

A védelmi tárca egy nappal korábban közölte, hogy kéréssel fordult a NATO pápai (Magyarország) Stratégiai Légiszállító Képességéhez egy orvosi védőfelszereléseket tartalmazó 45 tonnás szállítmány Szöulból Bukarestbe juttatása érdekében.

A 100 ezer védőruhát a Központosított Beszerzések Országos Hivatala révén vásárolta a román állam - derül még ki a bejegyzésből.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség létrehozásáról szóló Egyetértési Szándéknyilatkozatot 2008-ban írta alá Románia és kilenc másik NATO-tagállam (Amerikai Egyesült Államok, Bulgária, Észtország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Norvégia és Szlovénia), valamint két Békepartnerségi nemzet (Finnország és Svédország).

A romániai koronavírus-helyzettel foglalkozó hírfolyamunkat itt találja. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?