Újabb közérdekű intézkedéseket hoztak Székelyudvarhelyen a járvány miatt

Udvarhelyen csak a városi zöldségpiac marad nyitva, és csak udvarhelyi, illetve udvarhelyszéki árusok kínálhatják portékáikat, keddtől pedig bezár a városháza pénztára.

A fokozódó járványügyi helyzet miatt szerdától, március 25-től Székelyudvarhelyen bezárnak a város területén működő piacok, az egyetlen kivétel a városi zöldségpiac. Az intézkedés érinti a keddi gabonapiacot is, amely a keddi nyitást követően meghatározatlan időre bezár.

Ugyanakkor a városi zöldségpiac működését több szigorító intézkedés is szabályozza:

  • csak udvarhelyi és udvarhelyszéki árusok kínálhatják portékáikat a piacon, más megyékből, városokból jövő árusokat nem fogadnak,
  • az asztalokat és a piac területét rendszeresen szakcég fertőtleníti,
  • az árusoknak kötelező maszkot és kesztyűt használni, a vevőknek kötelező betartani az egészségügyi utasításokat (2 méteres távolság tartása egymás között).

Időközben a polgármesteri hivatal ügyfélfogadása teljesen átállt telefonos és online ügyintézésre, a városháza épületébe a bejárás csak rendkívül szigorú szabályok betartását követően lehetséges. A nagyon fontos, személyes ügyintézést igénylő esetekben kötelező az online vagy telefonos időpontfoglalás.

Mivel minden befizetési határidőt hivatalosan eltoltak, ezért keddtől, március 24-től a polgármesteri hivatal pénztára meghatározatlan időre bezár. A kifizetésekhez a www.ghiseul.ro oldalt ajánlják használni. A halálesetek, illetve az újszülöttek bejelentésére az anyakönyvi irodában továbbra is működik a hagyományos ügyfélfogadás.

(Címlapi illusztráció forrása: agrintel.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?