Kiürítik keddtől a kórházakat, csak a súlyos betegek maradhatnak

Keddtől 14 napig csak sürgős esetekben utalnak be kórházba betegeket Romániában, és a következő 48 órában hazaküldik azokat a pácienseket, akiknek a kezelése nem feltétlen igényel kórházi ápolást. A magánkórházakra is vonatkozó intézkedést a belügyminiszter rendelte el hétfőn.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közlése szerint keddtől 14 nappal elhalasztanak minden halasztható sebészeti beavatkozást és kórházi kezelést vagy kivizsgálást az országban. A rendelkezés célja, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését az egészségügyi intézményekben.

A Marcel Vela belügyminiszter által elrendelt intézkedés azt is magában foglalja, hogy 14 napra felfüggesztik a beütemezett orvosi vizsgálatokat is az állami és magánkórházak járóbeteg-kezelő részlegein.  A rendelet megjelenésétől számított 48 órán belül hazaengedik a kórházakból azokat a betegeket, akik nem szorulnak feltétlenül kórházi ellátásra.

A kórházak önállóan dönthetnek a munkabeosztás átszervezéséről és az ügyeletekről. Az átszervezés nem érinti az alkalmazottak fizetését.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?