Koronavírus: pszichológiai tanácsadásban részesülhetnek az autizmussal élő gyerekek szülei

On-line pszichológiai tanácsadásban részesülhetnek a koronavírus-járvány miatt elrendelt elszigetelődés idején az autizmus spektrumzavarral küzdő gyerekek szülei.

Az Autism Voice egyesület az Agerpres hírügynökségnek eljuttatott közleménye értelmében a szülők az Autism Voice Line program révén, Skype-beszélgetés keretében részesülhetnek tanácsadásban. Romániában több mint 30 ezer család van, amelyek most segítségre szorulnak, vallja az egyesület.„Az otthoni elszigetelés a legsúlyosabb dolog egy autizmus spektrumzavarral küzdő gyereknek, akinek társaságra, szakember nyújtotta terápiára, folyamatos emberi érintkezésre van szüksége. Emiatt indítjuk el ezt a legalább egy hónapig tartó kampányt, amelynek során ingyenes tanácsadában részesítjük a szülőket, hogy könnyebben túlvészeljék az otthoni elszigeteltség időszakát” - mutat rá Anca Dumitrescu, az egyesület elnöke.

Az érintett szülők a https://join.skype.com/invite/eev92cZOKI27-on kérhetnek tanácsokat és beszélhetnek az egyesület szakembereivel, hétfőtől péntekig 9 és 13 óra között. Az egyesület szakemberei 9 és 9:30 között várják az aznap tanácsadást igénylők bejelentkezését, majd 9.30-tól zajlanak a beszélgetések a beütemezés szerint.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?