Háromszéken egy nap alatt több mint 200-zal nőtt a házi elkülönítésbe kerülők száma

Háromszéken nem azonosítottak újabb koronavírus megbetegedést ám rohamosan nő a házi elkülönítésben lévők száma.

A Kovászna megyei prefektúra jelentése szerint csütörtökön már 783 személy volt lakhelyi elkülönítésben, ami 239 személlyel több mint egy nappal korábban volt. Emellett 20 személy van intézményes karanténban, ez eggyel több mint szerdán volt. Iulian Constantin Todor kormánybiztos csütörtök délutáni közleménye szerint 19 személy laboreredményei érkeztek meg, és mindannyiukról bebizonyosodott, hogy nem fertőzöttek.Háromszéken múlt hét óta stagnál a koronavírus fertőzöttek száma. Mint arról beszámoltunk eddig 4 Kovászna városi személy esetében igazolódott be, hogy COVID-19 vírussal fertőzöttek. Egy fürdővárosi házaspár Olaszországi sízés során fertőződött meg, és hazatérésük után derült ki róluk, hogy betegek. Mivel nem vonultak azonnal házi elkülönítésbe, továbbadták a vírust még két ismerősüknek.

A négy háromszéki fertőzöttet a kolozsvári járványkórházban kezelik. Az egészségügyi hatóságok a Kovászna városi házaspár mindkét tagját, fejenként 20 ezer lejre büntették meg a házi elkülönítés szabályának be nem tartása miatt.

Aggasztó lehet, hogy rohamosan nő a házi elkülönítésbe kerülők száma, ami azzal magyarázható, hogy sokan érkeznek Háromszékre koronavírus fertőzés által érintett térségekből.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?