Megszökött egy bolgár állampolgár a galaci járványkórházból

Koronavírusra jellemző tünetei voltak annak a bolgár állampolgárnak, aki szerdán megszökött a galaci járványkórházból. Heten kerültek karanténba miatta, eljárás indult ellene, írja a Mediafax.

A galaci rendőrség jelentése szerint kedd este 22 óra 50 perckor kaptak hívást egy helyi szállodából, mert az egyik vendég rosszul lett, grippás tünetek jelentkeztek rajta. A 27 éves bolgár férfi azt mondta a helyszínre érkező rendőröknek, hogy Moldova Köztársaságból érkezett nemrég a szállodába. Az illetőt mentővel szállították a galaci járványkórházba, hogy kivizsgálják.

A rendőrséget szerdán 14 óra 55 perckor arról értesítették, hogy a férfi megszökött a kórházból. Mint közölték, a beteg kivágta a szalon ablakát védő hálót és eltűnt. A rendőrök 15 perc múlva fogták el egy Bukarest felé tartó mikrobuszon, majd visszaszállították a kórházba, ugyanakkor eljárást is indítottak ellene, mert a járvány terjedése elleni intézkedéseket akadályozta.

Az incidens miatt hét személy került karanténba: annak a mikrobusznak az utasai és sofőrje, amellyel a bolgár férfi az országhatár felé igyekezett.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?