Szerdán indul az utolsó vonat Romániából Magyarországra

Romániából Magyarországra a vasúti eljutás szerdán még Biharkeresztesen keresztül biztosított. A Magyarországról kilépő vonatok kedden közlekedtek, a Romániából Magyarországra belépő vonatok pedig szerdán közlekednek átmenetileg utoljára – közölte a Mávinform.

A közlemény szerint az Európában a koronavírus miatt kialakult járványügyi és veszélyhelyzetre való tekintettel néhány határállomás kivételével szinte teljesen leállt a nemzetközi vasúti személyszállítás. A nemzetközi járatokat a magyarországi szakaszokon pótolja a vasúttársaság, vagyis a határállomások és a belföldi végállomások között közlekednek a vonatok.

Ausztriával még fenntartják a vasúti összeköttetést a MÁV hálózatain. Az osztrák vasútvállalat kedden a GYSEV hálózatán Szentgotthárd és az ausztriai Fehring, illetve Jennersdorf között felfüggesztette a közlekedést. Ausztrián át Németország és Magyarország között is járnak vonatok, a railjetek és a többi nemzetközi járat közlekedik (kivéve a Budapest és Hamburg közötti Hungária EC, valamint a Budapest és Berlin közötti Metropol EuroNight), de a határellenőrzések miatt 20-40 perccel megnőhet a menetidő.

Szerbiával a kelebiai határállomásnál még van vasúti összeköttetés. A szomszédos országok közül Szlovákia március 13., Románia - a lőkösházi és a biharkeresztesi határállomás kivételével - március 14., Szlovénia március 16. óta nem fogad és nem indít nemzetközi vonatokat. A horvát és az ukrán határon is felfüggesztették a forgalmat.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?