Székelyudvarhelyi koronavírus-helyzetjelentés: korábban zárnak ezentúl a vendéglők

Udvarhelyen hétfőn leállt a közszállítás, a városháza felfüggesztette hagyományos ügyfélszolgálatát, mától pedig a vendéglátó egységek korábban, már 18 órakor zárnak.

Székelyudvarhelyen vasárnap este kettőről négyre bővült a külföldről érkezett és karanténba helyezett személyek száma, a városvezetés pedig további korlátozásokat vezetett be.

Így hétfőtől a polgármesteri hivatal felfüggesztette hagyományos ügyfélszolgálatát, az anyakönyvi iroda továbbra is csak a sürgős eseteket, a pénztár pedig korlátozott számú ügyfelet fogad. Mint tudatták, ha bárkinek halaszthatatlan, online vagy telefonon nem intézhető ügye van, akkor foglaljon időpontot.

Ugyancsak hétfőn a hivatal meghatározatlan időre elrendelte a városi buszjáratok felfüggesztését. Az intézkedés meghatározatlan ideig érvényes. 

A tegnapi nap folyamán az udvarhelyi városvezetés megbeszélést folytatott az UKKSZ (Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége), az SZMVSZ (Székelyudvarhelyi Mikróvállalkozók Szövetsége), valamint az UVSZ (Udvarhelyszéki Vendéglátósok Szövetsége) képviselőivel, a megegyezés értelmében keddtől az udvarhelyi vendéglátó egységek (éttermek, bárok, kocsmák, cukrászdák, pizzázók, kávézók) 18 óráig maradhatnak nyitva.

(Címlapfotó forrása: székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal)

Kapcsolódók

Kimaradt?