Újabb biztonsági intézkedéseket hoztak a koronavírus-veszély miatt Székelyudvarhelyen

A meglévők mellett mától újabb óvintézkedések lépnek életbe Székelyudvarhelyen. A városban jövő héten, kedden rendkívüli tanácsülést tartanak. Az önkormányzat információi szerint Székelyudvarhelyen nincs egyetlen megbetegedés sem.

A járvány megelőzése érdekében a korábban érvénybe léptetett óvintézkedéseket továbbiakkal bővítette a székelyudvarhelyi városvezetés. Pénteki döntésük értelmében a város területén működő játszóházak és konditermek/sporttermek működtetői be kell zárják egységeiket. 

A konditermek bezárását azzal indokolják, hogy a használók a gépeken, eszközökön tudtukon kívül átadhatják bárkinek a vírust, hiszen az 12 órán keresztül életképes a fém felületeken. Ugyanakkor magas a valószínűsége annak is, hogy a használók testnedvei találkoznak – áll a hivatal közleményében. Ugyanakkor a polgármesteri hivatal elkezdi a játszóterek, közösségi terek, városi térbútorok, buszmegállók fertőtlenítését is.

Keddre a város polgármestere rendkívüli tanácsülést hív össze, melyen tájékoztatják a képviselőtestületet a rendkívüli helyzetről, a másik napirendi pont pedig a székelyudvarhelyi városi kórház számára pénzügyi források befogadása a járványügyi helyzet szakszerű kezelése érdekében. Hétfőtől a városháza ügyfélszolgálata online és telefonos úton áll a városlakók rendelkezésére – áll még a polgármesteri hivatal közleményében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?