Lövöldözés tört ki egy anyák napi ünnepségen

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy anyák napi felvonulás résztvevőire vasárnap New Orleansban, legfrissebb rendőrségi jelentések szerint a lövöldözésben 19-en megsebesültek, köztük két gyerek.

Garry Flot, a New Orleans-i rendőrség szóvivője közölte, hogy a sebesültek között van tíz férfi és hét nő. A gyerekek - egy tízéves kislány és egy ugyanolyan idős kisfiú - kisebb sebesüléseket, horzsolásokat szenvedtek, és állapotuk jónak mondható. A sebesültek egy részén visszapattant lövedékektől származnak a könnyebb sebet, de két embert meg kellett műteni. Háromnak súlyos az állapota. Egyesek a lövöldözés okozta pánikban sérültek meg.

A rendőrség egyelőre senkit se vett őrizetbe. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyi kirendeltségének vezetője közölte, hogy nem terrorcselekmény történt, az incidens utcai erőszaknak tekinthető.

Ronal Serpas New Orleans-i rendőrfőnök szerint a felvonulókat kísérő rendőrök három gyanús személyt láttak elfutni a helyszínről, egyikük egy 18-22 év körüli, sötétbőrű férfi. A támadók legalább kétfajta fegyvert használtak.

Az amerikai internetes portálokon fényképek jelentek meg a lövöldözés helyszínéről. Az egyiken egy kisebb vértócsa mellett fekvő afroamerikai férfi látható, a másikon pedig egy, lábán sebesült fehérbőrű férfi ül a macskaköves úton.

Az anyák napi felvonuláson mintegy négyszázan vettek részt, és a felvonulók között szétszóródva voltak rendőrök is. Az ünnepi menet körülbelül három háztömbnyire nyúlt el, egy rézfúvós zenekart követve. A lövöldözés egy kereszteződésnél történt. A lövések után pánik tört ki, a felvonulók fejvesztve menekültek a helyszínről.

Ronal Serpas fogadkozott, hogy a rendőrség rövid időn belül kézre keríti a támadókat, de ehhez kérte a lakosság segítségét. A rendőrség 2500 dolláros jutalmat ígért a nyomravezetőnek.

Nem ez az első ilyen incidens az idén New Orleansban. Februárban négy embert sebesült meg egy éjszakai szórakozóhely előtti lövöldözésben.

Kapcsolódók

Kimaradt?