Koronavírus: Borsnál tábori sátrakban vizsgálják meg az „olaszokat”

Bihar megyében egyelőre nincs koronavírussal fertőzött személy, a határátkelőtől rendőrök kísérik a megyehatárig azokat a személyeket, akik veszélyzónákból tartanak az ország belső régiói felé. 

A Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint jelenleg 37 ember van vesztegzár alatt, 7-en vannak kórházban. A járványosztályra utalt hét ember közül háromnak már megérkezett a teszteredménye, az ő szervezetükben nincs jelen a Covid-19 elnevezésű koronavírus. Önkéntes karanténban továbbra is 260-an vannak.

A borsi határárkelőnél egyelőre zavartalan a forgalom, az ebihoreanul.ro portál beszámolója szerint szerda délelőtt már rendőrök, csendőrök és védőruhás orvosok fogadták az országba érkezőket. Öt tábori sátrat – a legnagyobb 500 személy befogadására is alkalmas – állítottak fel a határárkelő közelében, ahol „szétválogatják” és megvizsgálják az embereket.  Akik az elsődleges veszélyzónából érkeznek, azok karanténba kerülnek, a Bihar megyeiek helyben, míg a más megyéből érkezőket rendőri kísérettel vezetik el a megyehatárig. A portál beszámolója szerint ottjártukkor nyolc Kolozs megyei gépkocsi várakozott, őket a rendőrök úgy tájékoztatták, hogy amint 12 autó összegyűlt, elindulnak velük a Királyhágó felé, a megyehatártól az ottani rendőrök kísérek el őket a Kolozs megyei karanténba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?