Koronavírus Romániában: ezek a szerda esti hivatalos információk

Harmincöt személy van jelenleg karanténban az országban koronavírus-veszély miatt, 10 771-et pedig otthonukban különítettek el és tartanak megfigyelés alatt - jelentette szerda este a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Az ország öt erre alkalmas laboratóriumában összesen 579 olyan személy biológiai mintáit vizsgálták meg, akik COVID-19 vírussal megfertőződött emberekkel léptek kapcsolatba, vagy a koronavírus által sújtott régiókból érkeztek Romániába. Az 579 közül 573 teszteredmény negatív lett.

Jelenleg országos szinten 6 koronavírussal fertőzött személy van, a két utóbbi esetet a szerdai nap folyamán diagnosztizálták. A kórházban levő 5 személy állapota stabil, egészségi állapotukat folyamatosan figyelik - mutat rá a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

 

A belügyminisztérium székhelyén szerdán ülésezett az országos katasztrófavédelmi bizottság (CNSSU), amely elemezte a koronavírus-helyzetet és intézkedéseket hozott a COVID-19 vírus elterjedésének megelőzésére.

A koronavírussal kapcsolatban országon belül a 0800 800 358 telefonszámon, külföldről a +4021 320 2020 számon lehet érdeklődni

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?