FRISSÍTVE - Koronavírus Romániában: hatra nőtt a fertőzéses esetek száma az országban

FRISSÍTVE: Újabb koronavírus-fertőzésről számolt be szerda délután az egészségügyi miniszter. Viorel Costache csak annyit árult el, hogy a fertőzött személy Temes megyei, és érintkezett a kedden fertőzöttnek nyilvánított temesvári férfival. FRISSÍTÉS: Szerdán diagnosztizálták a hatodik koronavírussal fertőzött személyt is Romániában, egy 71 éves, Suceava megyei férfit.

A Temes Megyei Közegészségügyi Igazgatóság részleteket is közölt az esetről. E szerint a fertőzött személy a kedden fertőzöttnek nyilvánított, 47 éves temesvári férfi 16 éves unokaöccse. A fiú nem lázas, s a megbetegedésnek semmilyen tünetét nem mutatja. Jelenleg a temesvári járványkóházban kezelik.

Az egészségügyi miniszter szerdán egy jó hírt is közölt: negatív lett a kedden fertőzöttnek nyilvánított temesvári férfi koronavírus-tesztjének eredménye. A tesztet 24 órán belül megismétlik. Viorel Costache hangsúlyozta: nagyon hasznosnak bizonyulnak a járványtani ankétok, mert ezek eredményeképpen gyorsan azonosítani tudják a megfertőződött személyeket, és azonnal elkezdhetik az orvosi kezelést.

FRISSÍTÉS: Szerdán diagnosztizálták a hatodik koronavírussal fertőzött személyt is Romániában. Egy 71 éves, Suceava megyei személyről van szó, ezzel a romániai esetek száma hatra nőtt.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?