Elfogadta az SZKT az alapszabályzat-módosítás tervezetét

A Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) szombati nagyszebeni ülésén megvitatta az alapszabály-módosítási és programmódosítási javaslatokat, és megszavazta azokat, amelyeket elfogadásra javasol a május 25-én tartandó csíkszeredai kongresszusnak.

A testület hosszú vita után elfogadta, hogy a szövetségen belül kereszténydemokrata, liberális, nemzeti liberális, szociáldemokrata, kisgazda és zöld platform működjön. Az RMDSZ struktúrájában jelenleg kilenc platform szerepel. Az SZKT jóváhagyta, hogy az SZKT a jelenlegi negyedévenkénti ülésezés helyett félévente ülésezzen. Negyedévenkénti tanácskozást a Szövetségi Állandó Tanácsnak (SZÁT) írt elő, melyet a jelenlegi 26-ról 34 tagúra bővített. Az SZKT egyetértett azzal, hogy a Szövetségi Elnökség tagjainak száma 18-ról 9-re csökkenjen.

Kelemen Hunor elnök az ülés utáni rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, a testületek ritkább ülésrendje nem jelenti azt, hogy több feladat hárul az elnökségre. Hozzátette, mind az SZKT-t, mind a SZÁT-ot szükség esetén soron kívüli ülésre is össze lehet hívni. "Eddig úgy volt, hogy ülésezett az elnökség, aztán egy óra múlva további öt ember bejött a terembe, és immár a SZÁT folytatta a beszélgetést. Most megpróbáltuk racionálissá tenni a struktúrákat" - jelentette ki Kelemen Hunor. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?