Biztatóan alakul az erdélyi időjárás a következő két hétben

Változékony időre számíthatunk a következő két hétben, többnyire magas hőmérsékleti értékekkel és gyakori, de kis mennyiségű csapadékkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 2-a és 15-e közötti előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak első két napján a nappali csúcshőmérséklet eléri a 16-17 fokot, majd jelentős lehűlés következik, hétvégén legfeljebb 6-7 fok lesz nappal. Március 8-ától ismét felmelegedik az idő, 9-12 fokos átlagos nappali csúcsértékek várhatók. Éjszaka többnyire fagypont körüli értékekre kell számítani. Kis mennyiségű, elszórt csapadék szinte mindennap várható.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban szintén melegebb lesz hétfőn és kedden az ilyenkor megszokotthoz képest, 16-19 fokig nő a hőmérséklet, majd itt is lehűl az idő, hétvégén csak 7-9 fok lesz nappal. A jövő héten újabb felmelegedés kezdődik, 11-13 fokos nappali csúcshőmérséklettel. Éjszaka 2-4 fok valószínű. Elszórt csapadékra ezekben a térségekben is számítani kell szinte mindennap.

(Nyitókép forrása: Digi24)

Kapcsolódók

Kimaradt?