Kórházba utalják az előzetes letartóztatásban levő Sorina Pinteát

Beutalják kivizsgálásra egy bukaresti kórházba Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, aki ellen bűnvádi eljárás indult vesztegetés elfogadása miatt, és jelenleg előzetes letartóztatásban van – nyilatkozták a nyomozáshoz közel álló források.

A fővárosi rendőrség sajtóosztályának hétfői közleménye szerint a bukaresti 1-es számú fogda orvosa javasolta „az egyik fogva tartott személy" kórházba szállítását, hogy megfelelő szakellátásban részesüljön.

Az Antena 3 televízió vasárnap este közzétette az igénylést, amelyben Sorina Pintea a kórházba szállítását kérte, egészségi állapotának megromlására hivatkozva. Kérelmében azt is megjegyzi, hogy korábban egy autoimmun betegséggel (idiopátiás dermatomyositis – interstitialis tüdőbetegség) diagnosztizálták, és kezelés alatt áll.

Az igénylésből az is kiderül, hogy vasárnap mentőt hívtak hozzá, kapott glükózt intravénásan, ketoprofent és egy fájdalomcsillapítót, illetve EKG-vizsgálatot is végeztek, az illetékesek azonban nem találták indokoltnak a kórházba szállítását.

Sorina Pintea 30 napos előzetes letartóztatásáról szombat este döntött a bukaresti törvényszék. A volt egészségügyi minisztert vesztegetés elfogadásával gyanúsítják. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) rajtakapta, amint csúszópénzt fogadott el.

(Nyitókép: Sorina Pintea | Inquam Photos/George Călin)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?