FRISSÍTVE - Előzetes letartóztatásba került Sorina Pintea volt egészségügyi miniszter

Huszonnégy órára őrizetbe vették szombat reggel a korrupcióellenes ügyészek Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert. A DNA a politikus előzetes letartóztatását kéri. FRISSÍTÉS: A Bukaresti Törvényszék szombat este elrendelte a volt miniszter előzetes letartóztatását.

A korrupcióellenes ügyészek Sorinta Pinteát csúszópénz elfogadásával gyanúsítják. A DNA szerint bizonyítékuk van arra, hogy a politikus a nagybányai megyei sürgősségi kórház menedzsereként két részletben összesen 10 ezer eurót és 120 ezer lejt kapott egy vállalkozótól.

Az ügyészek szerint a pénzért cserében Sorina Pintea segítette a vállalkozót abban, hogy az ő cége nyerje a kórház új műtőtermének megtervezésére és kivitelezésére kiírt versenytárgyalást. A csúszópénz a szerződés összegének 7 százalékát jelentette – állítja DNA. A közlemény szerint az ügyészek tetten érték a a Dăncilă-kormány volt tagját, amikot pénteken átvette irodájában a 120 ezer lejt.

A volt minisztert péntek késő este Bukarestbe szállították és kihallgatták. Szombat reggel a DNA az őrizetbe vételéről döntött. Az ügyészek Sorina Pintea előzetes letartózatását kérte a Bukaresti Törvényszéktől.

FRISSÍTÉS: A Bukaresti Törvényszék szombat este elrendelte a volt miniszter 30 napos előzetes letartóztatását. Az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?