Új helyszínt kap a csíkszeredai Waldorf-oktatás

Utolsó rendes havi tanácsülését tartotta a március 7-i előválasztás előtt Csíkszereda Önkormányzata pénteken. A testület aktualizálta a hőszigetelés előtt álló tömbházak munkálatainak becsült összértékét. Arról is határoztak, hogy a csíksomlyói kultúrotthon rendeltetését részben módosítják annak érdekében, hogy a következő tanévtől Waldorf-oktatásnak biztosíthasson helyet.

Csíkszereda önkormányzati testülete teljes létszámban vett részt a pénteki ülésen, és többségében tömbház-hőszigetelési kérdésekben döntöttek. Naprakész immár annak a 23, a korábbi kiírásról lemaradt tömbháznak a dokumentációja, amelynek a hőszigetelésére március 16-án nyújtják be a pályázatokat.

Az önkormányzat a Xantus János Általános Iskola vezetőségével történt egyeztetések nyomán azt a döntést hozta, hogy a megfelelő felújítások és átalakítások elvégzése után a következő tanévtől csíksomlyói kultúrotthon két terme a Waldorf-oktatásnak biztosít helyszínt. Ennek értelmében részleges rendeltetés-módosításról döntött a testület. A szóban forgó épület a benne működő közbirtokosságnak továbbra is otthont ad.

A tanácsülés végén Ráduly Róbert Kálmán polgármester köszönetet mondott a testületnek a közös munkáért, és kiemelte, hogy Csíkszereda önkormányzata konstruktívan működött az elmúlt időszakban is „a felbolydulás” ellenére, amelyet a március 7-ére kiírt RMDSZ-es előválasztások váltottak ki a városban. A városvezető ezt követően bejelentette, hogy jövő héten nyilvános viták keretében fogja elképzeléseit, véleményét ütköztetni a másik csíkszeredai polgármester jelölt-aspiránssal, Korodi Attilával.

(Címlapfotó forrása: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?