Az udvarhelyszéki RMDSZ Borboly Csabát támogatja a helyhatósági választásokon

Kedden adták át azokat a támogatói iratokat, amelyben az udvarhelyszéki RMDSZ támogatásáról biztosítja Borboly Csabát, a Hargita Megyei Tanács elnökét a közelgő helyhatósági választásokon. Ezzel eldőlt, hogy a három Hargita megyei területi RMDSZ-szervezet közül kettő biztosan a jelenlegi elnök mögé sorakozott fel.

Borboly Csaba és Bíró Barna Botond, az udvarhelyszéki RMDSZ-szervezet elnöke, Hargita Megye Tanácsának alelnöke Székelyudvarhelyen, a helyi inkubátorházban jelentették be a választásokon való együttműködést. „Az elmúlt 30 évben soha nem volt ilyen jó a viszony a megyei tanács vezetői között. Ez számunkra nagy büszkeség, és azért fontos, mert csak akkor lehet hatékonyan dolgozni, ha béke van: ha nem egymás gáncsolásával, hanem a megye építésével vagyunk elfoglalva” – szögezte le Borboly Csaba az eseményt követően.

Az elnök kiemelte, hogy a csíki és az udvarhelyszéki területi szervezetek támogatása „tulajdonképpen kétharmados” többséget jelent számára, de azt gondolja, „akkor lesz igazán legitim a jelöltségem, ha ezt Gyergyó terület is támogatja”.

Borboly Csaba biztosította az udvarhelyszékieket, hogy „megyében gondolkodva igyekszik megszolgálni bizalmukat, hogy a térségek egyike se érezze magát hátrányban”.

Bíró Barna Botond a keddi eseményen elmondta: „Hajlamosak vagyunk olyan kompromisszumokat kötni, ami nem a mi, hanem az itt élő emberek hasznát szolgálja. Az elmúlt években jó együttműködés alakult ki a tanácsban, aminek hozadéka, hogy az idei költségvetésben közel százmillió lejnyi beruházásaink vannak. Most ért oda az a többéves program, hogy az elkészített tervek mellé finanszírozást is szerezhessünk. Nem csupán saját költségvetésből, hanem kormánypénzekből, európai iniós forrásokból is”.

Borboly Csaba egyelőre az egyetlen RMDSZ-es jelölt, aki jelezte, hogy megpályázta a megyei tanács elnöki tisztségét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?