Antal Árpád újra megpályázza Sepsiszentgyörgy polgármesteri tisztségét

„A következő évtizedben olyan szintre emeljük Sepsiszentgyörgyöt, amit ma sokan el sem tudnak képzelni. Radikálisan átalakítjuk Sepsiszentgyörgyöt, amely Székelyföld és Erdély számára iránymutató város lesz”, nyilatkozta Antal Árpád hétfőn a város központjában lévő – lebontás előtt álló – Bodok hotel tetején tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette, hogy negyedik alkalommal is megpályázza a város polgármesteri tisztségét.

Antal Árpád rámutatott: azért választotta ezt a napot a polgármester-jelöltségének bejelentésére, mert napra pontosan négy évvel ezelőtt, február 17-én a csergőóra helyett a csendőrök költötték fel őt és családját. „Akik akkor elrendelték az ellene szóló akciót (a korrupciós vádakat, amelyek alól közben felmentették – szerk. megj.) azt akarták, hogy megtörjék a lendületet, amelyet Sepsiszentgyörgy 2008 óta vett”, mutatott rá a sepsiszentgyörgyi elöljáró, aki hozzátette: „nekünk az az érdekünk, hogy Sepsiszentgyörgy dinamikusan fejlődő város legyen, ez nem mindenkinek érdeke. Vannak, akik ezt a lendületet meg akarják törni és ez részben sikerült is nekik”.

A sepsiszentgyörgyi politikus arra is kitért, hogy felmérések szerint a romániai lakosság 90 százaléka szerint rossz irányba halad az ország, addig Sepsiszentgyörgy lakosságának 70 százaléka úgy véli, hogy a város jó irányba halad. „Olyan rendszerben kell Sepsiszentgyörgyöt jó irányba fejleszteni, hogy közben az ország rossz irányba halad, így mindig vannak, akik akadályokat görgetnek a terveink elé. Ilyen körülmények között kell előre menni a következő egy évtizedben” – tette hozzá.

Sepsiszentgyörgy iránymutató város lesz Székelyföldön és Erdélyben

Antal Árpád a negyedik polgármester-jelöltségéről szólva kifejtette: az elmúlt években sokat gondolkodott, mivel tesz jobbat a városnak: ha félreáll, vagy ha folytatja a munkát? A sepsiszentgyörgyi emberek szolidaritása és szeretete volt az, amely alapján úgy döntött, folytatni szeretné a város élén elkezdett munkát. Rámutatott: azért tartja jelöltségét bejelentő sajtótájékoztatót a Bodok hotel tetején, mert ezzel szeretné jelezni, hogy a romos épület lebontásával és a helyébe épülő modern kulturális és ifjúsági központtal lezárnak egy korszakot a város életében, és az új központ lesz Sepsiszentgyörgy reneszánszának szimbóluma.

„Bízok abban, hogy a következő évtizedben radikálisan át tudjuk alakítani a várost, amely Székelyföld és Erdély számára iránymutató lesz, ehhez megvannak az eszközeink, kedvező a Kárpát-medencei szolidaritási hangulat, megvannak a stratégiai partnerek és a csapat, amellyel ezt a munkát el tudjuk végezni”, mondta Antal Árpád. Rámutatott, azért beszél tíz éves távlatról mert bár most a következő mandátum megpályázására vállalkozik, ám a város fejlesztését nem egy mandátumra tervezi, hanem távlati terveket fogalmaz meg.

 

Antal Árpád: le kell győzni a kishitűséget!

Antal Árpád rámutatott: a Bodok szálló tetejéről látni azokat a létesítményeket, amelyeket az elmúlt években építettek vagy újítottak fel, ilyen a főtér, a Sepsi Aréna, a Székely Mikó Kollégium felújított épülete, tetején a sportpályával, az Erzsébet park vagy a Művész mozi. A polgármester szerint a legnagyobb ellenség a kishitűség, amit le kell győzni. Emlékeztetett, hogy a kishitűek szólaltak meg évekkel ezelőtt is, amikor a Sepsi Arénát építették, de ha az nem épült volna meg, most vasárnap nem fért volna be 2 500 néző a romániai női kosárlabdakupa döntőjére, amelyet immár ötödik alkalommal nyert meg a helyi Sepsi-SIC csapata. A Sepsi Aréna nélkül most nem épülne futballstadion sem, és nem létesítene egyetemi kampuszt és sportszakot Sepsiszentgyörgyön a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Ezek a beruházások újabb folyamatokat indítanak el, és emelik a város rangját, mondta a polgármester.

Az ország legmodernebb kulturális-ifjúsági központja épül

Antal Árpád a lebontás előtt álló Bodok hotel tetején tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye önkormányzatai és a Sapientia Alapítvány közösen a szálloda és a környező épületek helyén tervezi annak a kulturális és ifjúsági központnak a felépítését, amely a város hat kulturális intézményének és a legjobb akusztikával rendelkező koncerttermének ad majd otthont. A polgármester szerint a tízemeletes Bodok szálló a kommunista rendszer szimbóluma, a helyébe tervezett kulturális és ifjúsági központ viszont a város újjászületésének a szimbóluma lesz. Szerinte nem kell sajnálni azt a 700 ezer eurót, amellyel a város évekkel ezelőtt megvásárolta a romos Bodok szállót, hiszen a helyén 20 millió eurós beruházás jön létre.

Kapcsolódók

Kimaradt?