Közzéteszik a Hivatalos Közlönyben a kormány legutóbbi ülésén elfogadott sürgősségi rendeleteket

A hétfői és a keddi nap folyamán a legutóbbi kormányülésen elfogadott valamennyi sürgősségi rendelet meg fog jelenni a Hivatalos Közlönyben – mondta Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

„Ma és holnap elküldjük a Hivatalos Közlönyhöz a sürgősségi rendeleteket. Ami minket illet, a sürgősségi kormányrendeletek eleget tesznek minden feltételnek ahhoz, hogy érvénybe lépjenek" – fogalmazott Orban a párt végrehajtó bizottságának ülése után.

A liberális pártelnök rámutatott, nem tart attól a beadványtól, amelyet a Nép Ügyvédje tervez benyújtani az alkotmánybírósághoz a rendeletek kapcsán.

A múlt keddi, éjszakába nyúló ülésén a kormány 25 sürgősségi rendeletet fogadott el, ami miatt az ombudsman bejelentette, hogy kivizsgálást kezdeményez. Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) az előre hozott választások szabályozására vonatkozó rendelet miatt alkotmányossági kifogást fog emelni, és Faragó Péter RMDSZ-es parlamenti képviselő is nehezményezet a múlt pénteki sajtótájékoztatóján, hogy a rendeletek többsége még nem került a közvélemény elé.

(Nyitókép: Ludovic Orban miniszterelnök | Fotó: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?