Koronavírus-fertőzés gyanúja Suceáván: leejtették szállítás közben a beteg nőt

FRISSÍTVE - Koronavírus-fertőzés gyanújával orvosi felügyelet alá helyeztek pénteken egy suceavai nőt. A beteget leejtették a mentősök, amikor a iaşi-i járványkórházba akarták szállítani.

Az incidens után a Suceava megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleményben kért elnézést a történtekért. Magyarázatuk szerint a beteget szállító munkatársuk egyike megcsúszott a mentőautó jeges rámpáján, és egyensúlyát veszítette, de a fertőzésgyanús nő nem esett le a földre, és a különleges, zárt hordágy sem sérült meg.

A helyi portálok szerint a 32 éves angoltanárnő január végén tért vissza Kínából, és február 2-án jelentkeztek rajta azok a tünetek, amelyek megalapozták a koronavírus-fertőzés gyanúját. A beteg a Kunming nevű településen járt, ami 1500 kilométerre található a kór gócpontjának számító Vuhantól.

A iaşi-i járványkórház menedzsere, Carmen Dorobăț közölte, hogy a nőt egy elkülönített helyiségben fogják kivizsgálni, és nem jelent veszélyt a többi betegre. Romániában eddig több koronavírus-gyanús esetet jegyeztek, de a gyanú egyik Kínából hazatért személynél sem igazolódott be.

Kapcsolódók

Kimaradt?