Autóval üldözte Csíkszeredáig a feltételezett szeretőjével menekülő nőt a férje

Különös panaszt kapott szerda este a Hargita megyei rendőrség. Egy autóból kérte telefonon a segítségüket egy 41 éves férfi, azt állítva, hogy egy másik gépkocsi üldözi.

A panaszos elmagyarázta, hogy egy csíkszéki községből Csíkszeredába tart, és mellette ül egy 37 éves nő, aki a falubelije. Üldözője nem más, mint az utastársának a 39 éves férje, aki ráadásul ittas állapotban van. A panaszt komolyan vették, és Csíkszeredában mindkét gépkocsit feltartóztatták a rendőrök. Kiderült, hogy a második járművet nem az ittas férj, hanem a feleségének a 74 éves apja, azaz az após vezette. Az autós üldözésnek pedig egy családi konfliktus volt az előzménye.

A rendőrség csütörtöki közlése szerint a házaspár szerda este összeveszett, a férj azzal vádolta a feleségét, hogy megcsalja őt. A konfliktus tettlegességig fajult, a nő a 17 éves lányát is bántalmazta, amikor szét akarta választani a szüleit. A rendőrség további részleteket nem közölt, de vélhetően az történt, hogy a nő a 41 éves férfihez – a feltételezett kedveséhez – menekült. A férj ezt nem hagyta annyiban, a 74 éves apósával autóba ült, és utánuk indult.

A rendőrség a vizsgálat lezárásáig mindkét házastárs nevére ideiglenes távolságtartási végzést állított ki. Az ügyben családon belüli erőszak és ütlegelés gyanújával folyik nyomozás.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?