Többször rálőttek az autójára, mégsem állt meg az ittas Hargita megyei sofőr

A csíkszeredai fogdába szállítottak szerda este egy 46 éves férfit, aki igazoltatásakor elmenekült az autójával a rendőrök elől Maroshévízen. Üldözése közben a járőrök több lövést is leadtak a gépkocsijára. 

A Hargita megyei rendőrség csütörtöki beszámolója szerint a gyergyósalamási férfit egy rutinellenőrzésen intettek le a járőrök szerdán koradélután Maroshévízen. A sofőr megállt, de amikor elkérték az iratait, a gázpedálra lépett, és elhajtott.

Ekkor az egyik rendőr előbb a levegőbe lőtt, majd egymás után négy lövést adott le a gépkocsira. A menekülő sofőr továbbra sem állt meg, így a járőrkocsival üldözőbe vették a városka utcáin. A férfi egy elhagyatott ingatlan udvarába hajtott, levette a rendszámtáblákat az autójáról, és futva menekült tovább.

A gyanúsítottat rövidesen elfogták. Ekkor derült ki, hogy ittas volt (a szonda 0,60 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott), nem volt jogosítványa, és az autójára egy másik gépkocsi rendszámtábláit szerelte fel. A férfit 24 órára őrizetbe vették, hamis rendszámú autó ittas, jogosítvány nélküli vezetésével gyanúsítják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?