banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Ludovic Orban: a PNL kormányfőjelöltje én vagyok

Ludovic Orbánt javasolja a miniszterelnöki tisztségbe a Nemzeti Liberális Párt. A PNL vezetősége csütörtökön döntött erről, röviddel az elnöki hivatalban délben kezdődő kormányalakítási konzultációk előtt.

Ludovic Orban közölte, a PNL országos tanácsának döntése értelmében a párt elnökét, vagyis őt javasolják a kormányfői tisztségre az államelnökkel csütörtökre tervezett konzultáción. A PNL küldöttsége ugyanakkor közölni fogja az államfővel, hogy az előre hozott választások kiírását támogatja.

Orban megerősítette: a PNL-nek az a célja, hogy tegye lehetővé az előre hozott választásokat, tehát, hogy hozzájáruljon azon alkotmányos feltételek megteremtéséhez, amelyek alapján az államelnök feloszlathatja a parlamentet. Ismét kifejtette: szerinte Románia olyan törvényhozók fogságában van jelenleg, akik „Dragnea tollából” kerültek köztisztségbe.

A PNL a következő összetételű delegációt küldi a Cotroceni-palotában sorra kerülő megbeszélésre: Ludovic Orban, Florin Roman, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu, Florin Cîţu és Robert Sighiartău – közölték a párthoz közel álló források.

Klaus Johannis államelnök csütörtökön várja konzultációra a Cotroceni-palotába a parlamenti pártok képviselőit, hogy tegyék meg javaslataikat a leendő miniszterelnök személyével kapcsolatosan. A Ludovic Orban vezette liberális párti kormányt szerdán, bizalmatlansági indítvánnyal buktatta meg a törvényhozó testület.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?