banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

A legmagasabb fokú riasztást adták ki hóviharok miatt nyolc megyére

Hóviharra vonatkozó harmadfokú, piros színű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), amely szerda estétől csütörtök reggelig érvényes az ország nyolc megyéjére. Ugyanakkor sárga és narancs színű riasztások is életbe lépnek, amelyek az ország csaknem egész területét lefedik.

Harmadfokú riasztás érvényes február 5-e 18 óra és 6-a reggel 8 óra között Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Brassó és Buzău megyében, ahol havazásra és óránként 100-120 kilométeres sebességű szélre lehet számítani, hegyvidéken gyakorlatilag nullára csökken a látótávolság. Ez az időjárás néhány óra alatt átterjed Brăila, Ialomiţa, Călăraşi és Tulcea megyére is.

A meteorológusok sárga jelzésű figyelmeztetést adtak ki a moldvai megyékre is, amely szintén csütörtök reggelig érvényes. Egy másik, rossz időre vonatkozó, narancs színű figyelmeztetés szerdán 14 órakor lép életbe és csütörtök reggel 8 óráig tart. E szerint a Keleti- és Déli-Kárpátokban óránként 80-100 kilométeres sebességű szél fúj, amely felkavarja a havat, a látótávolság időnként 50 méter alá csökken.

Kapcsolódók

Kimaradt?