banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Több mint két tucat határsértőt tartóztattak fel Arad megyében

Nagyjából ugyanabban az időben a nagylaki autópálya-határátkelőhelyen és a tornyai zöldhatár közelében is migránsokat tartóztattak fel a román határrendészek a hétfőről keddre virradó éjszaka. A 28 illegális bevándorló Magyarországra szeretett volna átjutni a schengeni határon, hogy onnan Nyugat-Európa felé folytassa útját.

Éjjel fél három körül egy autóalkatrészeket Lengyelországba szállító török kamion rakterében, az áru közé megbújva fedeztek fel határrendészek 21 migránst. A kihallgatás során kiderült róluk, hogy szíriai, iraki és egyiptomi állampolgárok, és korábban már menedékjogot kértek a román hatóságoktól, de igazából az volt a tervük, hogy Nyugat-Európába jussanak a jobb munkalehetőségek vagy a szociális segélyek reményében. A csoport 18 és 46 év közötti felnőttekből (köztük 11 férfi és hat nő), valamint négy kiskorúból (4 és 17 év közöttiek) állt.

Ellenük tiltott határátlépés kísérletének vádjával, a 45 éves török kamionsofőr ellen embercsempészet gyanújával indítottak eljárást.

Nagyjából ugyanabban az időpontban a tornyai határőrség járőrei hét személyre lettek figyelmesek. A gyanús alakok gyalog haladtak a zöldhatár felé, amelytől mintegy 200 méterre állították meg őket. A szíriai és egy iraki állampolgárokból álló csoport szintén valamelyik nyugat-európai országba szeretett volna eljutni, de a román hatóságok előállították őket.

A 18 és 45 év közötti felnőttek (öt férfi és egy nő) mellett egy 17 éves tinédzser is tagja volt a csoportnak.

(Nyitókép: A Tornya közelében elfogott migránsok | Fotó: politiadefrontiera.ro)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?