FRISSÍTVE – Megpróbálták áttörni a határkerítést Röszkénél, figyelmeztető lövéseket adtak le

FRISSÍTVE: Körülbelül hatvan ember megpróbálta áttörni a kerítést a magyar–szerb határon kedd reggel Röszkénél, a migránsokat figyelmeztető lövésekkel állították meg – értesült az M1 aktuális csatorna.

Az M1 helyszíni tudósítója szerint a rendőrök figyelmeztető lövést is leadtak, hogy megakadályozzák az áttörést. A migránsok egy része átjutott, másokat elfogtak, a többségük azonban maradt Szerbiában.

A rendőrök a környéken ellenőrzőpontokat állítottak fel, és minden járművet megállítanak. A tudósító szerint erre azért volt szükség, mert a migránsok a „szélrózsa minden irányába" szétfutottak.

 

A magyar rendőrség a honlapján olvasható közleményben megerősítette: figyelmeztető lövéseket adtak le a röszkei határon a migránsok miatt. „Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket; a szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le” – közölte a rendőrség.

A közlemény szerint egy nagyobb migránscsoport 5 óra 30 perc körül a röszkei közúti határátkelőhelyen megpróbált jogellenesen az ország területére bejutni. A mintegy hatvan ember az átkelő két oldalán csaknem egyszerre próbált meg jogellenesen az ország területére bejutni – Csongrád tájékoztatta utóbb Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Az akkor még zárva lévő átkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le, a helyszínre irányított járőrök ekkor érkeztek meg. A csoport tagjai közül néhányan beléptek Magyarországra, őket a rendőrök feltartóztatták, a többiek bejutását megakadályozták – áll a közleményben.

Röszke és Szeged között a rendőrök több ellenőrzőpontot állítottak föl, minden járművet megállítanak és átvizsgálnak – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

(Nyitókép: Archív felvétel a 2015 szeptemberi röszkei „rohamról” | Forrás: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?