Bizalmatlansági indítvány: öt taggal bővült a PSD képviselőházi frakciója a szavazás előtt

Visszatér a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőházi frakciójába Corina Bogaciu és Georgian Pop. A két képviselő PSD-listán jutott be a parlamentbe, de jelenleg mindketten a PRO Európa frakció tagjai.

A Nemzeti Erő Pártjának három képviselője - Marian Cucşa, Alexandru Băişanu, valamint Graţiela Gavrilescu - szintén a PSD-frakció tagjaiként kívánnak tevékenykedni a továbbiakban. Az öt törvényhozó hétfőn nyújtotta be a képviselőház házbizottságához a PSD-frakcióhoz való csatlakozásukról szóló tájékoztatást, amelyet az alsóház hétfői plenáris ülésén olvasnak majd fel.

Az öt csatlakozó politikussal 198-ról 203-ra nőtt a PSD-s törvényhozók száma. Az RMDSZ-nek összesen 30 képviselője és szenátora van, így „papíron” a bizalmatlansági indítványt is 233 honatya támogatja majd. A kormány megbuktatásához éppen 233 szavazatra van szükség.

A parlamentben hétfőn olvasták fel annak a bizalmatlansági indítványnak a szövegét, amelyet a PSD azért nyújtott be, mert a kormány felelősségvállalással akarja elfogadtatni a kétfordulós polgármester-választás bevezetését. Az indítványt az RMDSZ is támogatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?