Az ALDE nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) támogatja a kétfordulós polgármester-választást, és nem fogja megszavazni a Szociáldemokrata Párt (PSD) által benyújtott bizalmatlansági indítványt - szögezte le csütörtökön Călin Popescu-Tăriceanu.

Az ALDE elnöke egy Facebook-bejegyzésben azt írja, a polgármesterek két fordulóban történő megválasztása "valós legitimitást" kölcsönöz az elöljáróknak, ez a választási mód "a demokratikus normalitáshoz való visszatérést" jelenti. "Emellett kissé megtöri azoknak a nagy pártoknak a hegemóniáját, amelyek kitalálták az egyfordulós választást" - érvel Facebook-bejegyzésében Tăriceanu.

A pártelnök szerint ugyanakkor a választási törvény felelősségvállalással való módosításával a Nemzeti Liberális Pártnak gyakorlatilag az előre hozott választások kieszközlése a célja, és ezáltal - véli Tăriceanu - válsághelyzetet idéz elő, amely megbénítja az országot és elriasztja a befektetőket.

 

"Az előre hozott választások érdekében kirobbantott politikai válság súlyos hatással lehet a gazdaságra. A kormánynak inkább stabilitásra és gazdasági növekedésre kellene törekednie, nem válsághelyzetet előidéző politikai játszmákkal kellene foglalkoznia" - nyomatékosítja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?