banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Srí Lanka-i pékek Gyergyóditróban: az RMDSZ elutasítja a gyűlöletkeltést

Az RMDSZ elfogadhatatlannak tart mindennemű gyűlöletkeltést, ami más emberek vagy embercsoportok ellen irányul csupán a bőrük színe miatt vagy azért, mert más nyelvet beszélnek – jelentette ki csütörtökön a Maszolnak Hegedüs Csilla.

A RMDSZ szóvivőjét a Gyergyóditróban kialakult helyzet kommentálására kértük. Mint ismert, a Hargita megyei település lakóinak egy része napok óta lázadozik amiatt, hogy az egyik helyi pékség tulajdonosa a napokban két Srí Lanka-i pékmestert alkalmazott. A ditróiak egy része nehezményezte az „idegenek” jelenlétét a településen, és migránsveszélyt kiáltva Facebook-csoportot hozott létre, amelyen durván fenyegették a vállalkozót és a vendégmunkásokat is. Az RMDSZ-es polgármester falugyűlés összehívását ígérte szombatra.

„Számunkra a tények fontosak, nem a híresztelések. A ditrói pékek legális munkavállalók, akik után munkaadóik adót fizetnek. Ezek az emberek dolgoznak, betartják az ország törvényeit” – mondta a községben uralkodó vendégmunkás-ellenes hangulatról Hegedüs Csilla. Hangsúlyozta, hogy sürgősen véget kellene vetni a félretájékoztatásnak és uszításnak ebben az ügyben. "Mindenkit nyugalomra  intünk, ne engedjenek az uszításnak" – tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint az RMDSZ helyi vezetői tevékenyen részt vesznek a gyergyóditrói hangulat csillapításában. Kérdésünkre példaként Puskás Elemér polgármestert hozta fel, aki folyamatosan tájékoztatja a helyieket a valós helyzetről, közvetít a felek között és a hét végére lakossági fórumot is összehívott ebben az ügyben, ahol megpróbálja közelíteni az álláspontokat.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?