Vitát kezdeményez a csíkszeredai RMDSZ-es polgármester-jelöltek között Korodi Attila

Nyilvános vitát kezdeményez Korodi Attila parlamenti képviselő azoknak a jelölteknek a részvételével, akik az RMDSZ színeiben indulnának a csíkszeredai polgármesteri tisztségért az idei helyhatósági választásokon.

A Hargita megyei parlamenti képviselő több mint egy hete jelentette be, hogy megméretné magát a magyar érdekvédelmi szövetség előválasztásán, csütörtök délelőtti Facebook-bejegyzésében pedig nyilvános vitára hívta mindazokat, akik az RMDSZ színeiben jelöltetnék magukat a város elöljárójának.

Ráduly Róbert Kálmán jelenlegi csíkszeredai polgármester kihívója szerint „a kulturált vita a demokrácia alapja”, s mivel februárban a jelöltek lakossági fórumokon ismertetik terveiket, szükségesnek látja, hogy utána egymással is ütköztessék programjaikat.

 

Korodi a vita időpontjául március 4-ét tartja ideálisnak, moderátornak pedig „egy köztiszteletnek örvendő, elismert embert” látna alkalmasnak. A helyszínt egyelőre nem nevezte meg, de tervei szerint a szópárbajt a Facebookon élőben közvetítik majd.

(Nyitókép forrása: Korodi Attila Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?