banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Korodi Attila bejelentette: indulna a választásokon Csíkszereda polgármesteri tisztségéért

Korodi Attila képviselő szerdán sajtótájékoztatón jelentette be: indulna a helyhatósági választásokon Csíkszereda polgármesteri tisztségéért. A jelöltségért jelenlegi polgármesterrel kell majd megküzdenie a városi RMDSZ által szervezett március 7-ei előválasztáson. Ráduly Róbert kedden jelentette be, hogy újabb mandátumot szeretne.

„Sok biztatás, majd az utóbbi napok faggatásai után bejelentem: kérem a csíkszeredai városlakók bizalmát ahhoz, hogy Csíkszereda polgármestere legyek. Március 7-én én is indulok az előválasztáson” – kezdte a zöldségpiac szomszédságában megtartott szabadtéri sajtótájékoztatóját Korodi Attila.

Az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője elmondta: döntését számos olyan beszélgetés, egyeztetés előzte meg, amelyek alátámasztották számára, hogy Csíkszeredának „vannak elhúzódó bajai, amelyek orvoslásra várnak”. Közölte: a bejelentésének helyszínválasztása sem véletlen, hiszen „a városi piac környékén uralkodó állapotok is azt mutatják, hogy ebben a városban nincs rend, nincs rendszer, nincs kulturált parkolás, a közlekedés kaotikus”.

A politikus kiemelte, a megyeszékhely zöldségpiaca nem csak rendezetlen, hanem drága is, ahogy a város lakásárai is riasztóak lehetnek a fiatalok számára. Korodi Attila szerint Csíkszeredát vonzóvá kell tenni a  fiatalok számára, ugyanígy vállalkozók számára is megfelelő feltételeket kell teremteni „A város motorjait be kell indítani, mert stagnálunk” – jelentette ki.

A képviselő elmondta: a kampány során igyekszik feltárni a lehető legtöbb problémát, és azt is szeretné megmutatni, azokra milyen megoldásokat lehet találni. „Olyan problémákat soroltam fel, amelynek megoldása önkormányzati hatáskör, illetve az önkormányzat sokat segíthet a megoldásukban. Rendszerezni kell, rendet kell tenni, dolgozni és építkezni városunkért, a döntéshozatalba pedig be kell vonni az embereket” – szögezte le Korodi Attila. Kifejtette, hogy Csíkszeredát a lakosság bevonásával szeretné élhetőbb várossá alakítani. „Partner leszek, aki odafigyel a közösség hangjára” – mondta a frakcióvezető.

Korodi Attila elmondta: csapatmunkában gondolkozik, és olyan döntéseket támogat, amelyeket szakértők dolgoztak ki, és az érintettek bevonásával, javaslataikat figyelembe véve születnek meg. Emlékeztetett: a parlamentben eltöltött évei során három alkalommal vezetett minisztériumot, ahol beigazolta, nem riad meg, ha választóit kell képviselnie. „Szeretem meghallgatni az embereket, ebből lehet építkezni. Hittel végzem a munkámat, megbízom a környezetemben, megbízom az emberekben” – jelentette ki a politikus.

„Az új évtizedben meg kell oldanunk Csíkszereda régi és új problémáit ahhoz, hogy egészséges, képzett közösséggel tudjunk a jövő elé nézni olyan városban, ahol élni jó, ahol felszerelt iskolákban lehet tanulni, ahol az idősek biztonságban érezhetik magukat, a fiatalok pedig bátran nekivághatnak az életnek, ahol a legfontosabb az, hogy senki sincs egyedül” – mondta Korodi Attila.

Kapcsolódók

Kimaradt?